El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat la independència, l'amnistia i l'autodeterminació de Catalunya "malgrat que el feixisme i la dreta rància rabiïn". Així ho ha dit en una piulada després de la manifestació de les tres dretes a la plaça Colón de Madrid on s'han concentrat unes 25.000 persones, segons la delegació del govern espanyol a Madrid, en contra dels indults als presos polítics.

"Diumenge de bon temps i de tornar-ho a dir ben alt, malgrat el feixisme i la dreta rància rabiïn: amnistia, autodeterminació i independència. Sense cap por i amb tota la convicció", ha defensat el president.

aragones TUIT

Rufián: "La narcosala de l'ultradreta"

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ha rebutjat aquest diumenge la manifestació a la plaça Colón de Madrid en contra dels indults. Rufián ha assegurat que la protesta "és una espècie de narcosala de la ultradreta" i que ha acabat sent una manifestació de Vox, en les seves paraules.

"És com el gamberro de la classe que fa que la resta el segueixi", ha dit, i ha criticat que el PP i Cs no dubtin, segons ell, a pactar amb Vox, el que creu que no passa en altres països europeus.

Gabriel Rufián Congrés llei trans Efe

Imatge: El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, al Congrés / EFE

Albiach: "No hi haurà prous banderes per tapar la corrupció"

Per la seva banda, la líder de los comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha advertit aquest diumenge a el líder d'el PP, Pablo Casado, que "no hi haurà banderes prous a Colón per tapar la corrupció de Gènova", fent referència a la seu dels populars'a Madrid.

Ho ha dit en declaracions a TV3 a la IV Assemblea de Podem alhora que se celebrava la concentració a la plaça de Colón de Madrid contra els indults. Al seu entendre, Abascal, Arrimadas i Casado, utilitzen "la crispació com a eina política". A més, ha retret a Casado no tenir "vergonya per estar fent-se una foto amb els negacionistes de les violències masclistes".

La concentració, sense foto de les dretes

Convocats per la plataforma Unión 78, i secundats per la triple dreta, que ha evitat la fotografia, uns milers de persones han fet sentir la seva veu contra els indults als presos polítics. Hi havia gent, però no tanta. El que no hi han faltat han estat els ingredients habituals: ni els crits de “govern dimissió” ni les banderes franquistes amb l’àguila. Una altra partida guanyada per Abascal i perduda per Casado.

Ara fa dos anys, quan la triple dreta va anar a Colón contra la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat, la delegació del govern va xifrar l’assistència en 45.000 persones i l’organització en 200.000. Avui, en la cita contra els indults, gairebé la meitat: 25.000 segons la Policia Nacional. L'Ajuntament de Madrid, governat pel PP, eleva la xifra fins als 126.000.

Imatge principal: El president Pere Aragonès / Sergi Alcázar