El vicepresident Pere Aragonès ha agraït aquest diumenge els 2.343 avals que divendres el van declarar com el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 14F. "Estic emocionat per tot el suport que m'heu donat defensant aquest projecte per crear un país millor", ha donat gràcies en un vídeo publicat a Twitter. "Hem de reconstruir aquest país on valgui la pena viure, amb dignitat per a tothom, de la mà de la República catalana que és imprescindible", ha reivindicat.

Segons Aragonès, la independència és una eina necessària per construir un país "lliure, just, solidari, feminista i ecologista". "Ho farem de la mà de tots vosaltres, Catalunya avançarà cap a ser un país lliure, independent i socialment just", ha assegurat.

Aragonès, candidat d'ERC amb un rècord d'avals

A través d'un comunicat, la formació republicana va anunciar aquest divendres que Aragonès ha obtingut un nou rècord d'avals. Amb més 2.300 signatures vàlides, l'actual vicepresident bat un rècord en la història del partit i supera les 2.105 signatures aconseguides per Oriol Junqueras a les eleccions europees del 2019.

Per altra banda, també han quedat validades les signatures per la secretària adjunta, Marta Vilalta, l'actual consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i la diputada Raquel Sans com a candidates de LleidaGirona Tarragona, respectivament. Aquestes seran, doncs, les quatre persones candidates d'ERC a les quatre demarcacions en no haver-se presentat altres candidatures. Raquel Sans, per la seva banda, ha aconseguit 341 avals per Tarragona; Marta Vilalta, 225 per Lleida; i Teresa Jordà, 284, a Girona. Totes elles han aconseguit el suport de més del 10% de la militància de la federació en qüestió.

Ara, el procés electoral continua en marxa per triar els membres que integraran la resta de la llista electoral republicana, que serà ratificada el 12 de desembre pel Consell Nacional de la formació.