El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha qualificat de "molt lamentable" la petició aprovada per l'Assemblea d'Extremadura perquè l'Estat apliqui un "155 indefinit" a Catalunya. Aragonès també ha lamentat que "el programa del nacionalisme espanyol per a Catalunya sigui anul·lar les votacions democràtiques".

A més, el vicepresident del Govern ha advertit que l'aplicació del 155 i "la repressió contra els ciutadans de Catalunya" pot desembocar en una repressió "contra altres dissidències i contra l'oposició del règim arreu de l'Estat". D'altra banda, Aragonès ha convidat les institucions extremenyes a "venir a Catalunya i conèixer-la per la seva gent, no pel que diuen determinades visions".

De fet, Aragonès ha recordat que a Catalunya hi viuen molts ciutadans "que provenen de famílies d'Extremadura". Per això, el número dos de l'executiu català ha afirmat que, si els diputats de l'Assemblea d'Extremadura "coneguessin Catalunya, no haguessin donat suport" al text que demanava al govern espanyol aplicar l'article 155 a Catalunya.

D'altra banda, el vicepresident també ha dit que "on hi hagi un dret i una llibertat vulnerada hi haurà el govern català" per reivindicar l'estat de dret i la plena democràcia. A més, ha afirmat que "tots els governs que tenen aquest esperit democràtic haurien de fer el mateix".