El diari alemany Neues Deutschland, amb seu a Berlín, ha analitzat per què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es troba amb protestes contra ell en localitats de l'interior de Catalunya. En un reportatge titulat El president català amb problemes, el rotatiu analitza el cas d'una recent visita al Perelló (Baix Ebre), on es va veure aquest malestar tot i ser una localitat governada per ERC. "Les dificultats que Pere Aragonès i la seva ERC, que governa en minoria, tenen a Catalunya des de fa algun temps es fan evidents al Perelló. Amb motiu de la visita del president de la Generalitat, el poble, de 3.000 habitants, està acordonat en part. I això ha ventat el descontentament. Que el president hagi de ser protegit de les protestes pacífiques per efectius policials mostra que ja no és popular ni en un poble on governa ERC. Al Perelló, el seu partit va obtenir el 62% dels vots a les eleccions locals del 2019", explica. 

Tal com va informar El Nacional, Aragonès va anar al Perelló per inaugurar els dos molins aerogeneradors més potents de Catalunya, i mig centenar de manifestants, veïns i membres de diverses associacions contràries a la nova implantació eòlica a aquesta localitat, Rasquera i Tivissa, amb entitats com Cova de la Massa, Salvem el Burgar, plataforma Salvem Fullola i la Mola, STOP Vandellòs II, Tivissa Sud i també el GEPEC-EdC, van sortir a protestar. Neues Deutschland assenyala que al Perelló ja hi havia molins, i que els nous són més grans. "Els nous aerogeneradors, de 200 metres d'altura, s'eleven 50 metres per sobre del Montilla. Aquest molí el va inaugurar el president José Montilla el 2008 com el més gran d'Espanya", diu el diari, que afirma que càrrecs d'ERC estan vinculats a l'empresa dels aerogeneradors.

Neues Deutschland indica que Aragonès va rebre en aquesta localitat crits de "botifler", i ho atribueix a la política general d'ERC. "Això té a veure amb el fet que el president de la Generalitat i ERC han donat suport durant 3 anys al govern socialdemòcrata del PSOE de Pedro Sánchez a Madrid. A causa de la deriva moderada d'ERC, el seu soci de coalició, el partit liberal Junts de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, va abandonar el govern el passat mes d'octubre. També ha tallat amb la CUP, d'esquerra radical, que fins llavors havia tolerat el Govern. En comptes d'amb Junts, ERC ha aprovat els pressupostos amb el PSC, filial del PSOE i antiindependentista, en el que ha estat la primera aliança transversal en anys", ha indicat. 

A banda de les polítiques d'infraestructures, el diari afirma que als veïns del Perelló no els agrada que no avanci el procés independentista. "No hi ha ni rastre de la promesa d'Aragonès de culminar la independència aquesta legislatura, i això no agrada en aquesta localitat, on el 98% va votar a favor de la secessió en el referèndum del 2017, amb una participació del 70%. Les negociacions amb Madrid no han començat de forma seriosa i tampoc hi ha senyals de l'anunciada fi de la repressió", assenyala. Segons el diari, ERC ha entrat en un "carreró sense sortida" amb la reforma del Codi Penal que va impulsar, "que ha confirmat els temors que expressaven la CUP i Junts" en el sentit que seria un autogol. "No s'acaba el combustible en el conflicte de Catalunya", conclou.