El president Pere Aragonès continua defensant les mesures del Govern per intentar frenar aquesta sisena onada de la pandèmia al bell mig de les festes de Nadal. Però tot i que hi confia, creu que el proper mes de gener, quan es veuran els contagis que s'han produït durant les trobades de Nadal, serà un mes "complicat". Ara bé, ha descartat que això pugui produir que s'hagi d'endarrerir la tornada dels alumnes a les escoles. En aquest sentit, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, que  descarta aquesta possibilitat: "No hi ha cap indicador que digui que no hagi de ser així. No està damunt la taula". 

Aragonès s'ha pronunciat a favor de les mesures que aquesta setmana ha pres el Govern des d'una escola de Santa Coloma de Gramenet, on el dia de Sant Esteve pronunciarà el seu discurs nadalenc com a president de la Generalitat de Catalunya. "L'important és que ens cuidem, que ens autoprotegim", ha dit el president, afegint que "les mesures que hem pres són per protegir la salut i reduir el ritme de contagis". A més, tal com ha remarcat, "no les he decidit jo, o un conseller", sinó que es deriven de l'opinió del Comitè de científics, que encara demanaven mesures més dures. 

Responsabilitat davant la covid 

De fet, el popular epidemiòleg català Oriol Mitjà demanava precisament que es retardés la tornada a l'escola, ja que si un nen es contagia per Cap d'Any o el dia de Reis, hi ha més temps per detectar un contagi i evitar que encomani la covid a més infants. "A Educació són molt tossuts amb el lema de l'escola no es toca", es lamentava el científic.  

"Hem pres mesures amb criteri científic i per responsabilitat", ha remarcat el president Aragonès, que ha assegurat que "si s'hagués escollit el criteri de quedar bé amb tota la societat i fer una mesura estètica, no hauríem decidit les que hem decidit". Una d'aquestes mesures és, segons el seu parer, la que ha pres el govern de Sánchez de recuperar la mascareta a l'exterior. 

"No et permeten treballar"

També creu Aragonès que la Conferència de Presidents es va convocar per semblar que s'estaven prenent mesures, quan no és així. "Soc molt reticent a participar en òrgans multilaterals que no et permeten treballar. Hi vaig ser perquè davant la covid, hi havíem de ser. La salut és prioritària davant tota la resta", resumeix el president.

En aquesta trobada, no es va decidir prendre cap mesura més enllà de recuperar la mascareta a l'exterior, fins i tot es va rebutjar la quarantena per als contactes estrets vacunats, però creu que finalment, davant la inevitable escalada de casos, es veurà els propers dies que si, al contrari de Catalunya, no es limiten les interaccions, "s'acabaran prenent les mateixes mesures que aquí". 

A la imatge principal, el president Aragonès  / Twitter @catalunyaradio