El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, no assistirà a l'entrega de premis de la nova edició de la Barcelona New Economy Week d'aquest divendres, on coincidiran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI. Fonts de Vicepresidència han confirmat a l'ACN que el també conseller d'Economia i Hisenda no assistirà a l'acte on hi haurà el monarca, com ja ha fet el Govern en les darreres ocasions que el Borbó ha trepitjat Catalunya.

Les mateixes fonts han explicat que l'equip de Pere Aragonès va declinar la invitació de l'organització fa diversos dies, abans de fer-se pública la llista sencera de participants en l'acte. Un cop s'ha fet pública la presència de Sánchez i Felip VI s'han mantingut en la posició de no assistir-hi.

Aquesta trobada entre Sánchez i Felip VI arriba una setmana després del conflicte que es va desencadenar entre el govern espanyol i la Casa Reial quan l'executiu va vetar la presència del Rei a Barcelona per la tradicional entrega de despatxos als nous jutges espanyols.

El vicepresident no serà l'únic convidat que ha decidit no assistir a l'acte del cap del govern espanyol i del cap de l'Estat​. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau també ha decidit plantar Felip VI i Sánchez a Barcelona perquè assegura que no participarà "en els actes protocol·laris del Rei fins que la Casa Reial no doni les explicacions que ha de donar", ha dit Colau en declaracions a Betevé.

Tensió per la visita del monarca

Davant la visita del Rei, els CDR del Barcelonès han convocat una mobilització a Barcelona divendres vinent. "Aquest divendres el cabdill del Règim del 78, Felip de Borbó, desembarca a Barcelona conjuntament amb en Pedro Sánchez. Els CDR serem al carrer per recordar-li que no és benvingut", avisen a través de Twitter, sense entrar en més concrecions de la convocatòria, a l'espera de conèixer l'agenda concreta del monarca.

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, creu que "és molt necessari" que el Govern assisteixi a l'acte de l'entrega de premis. Granados diu que "si l'agenda ho permet", cal que l'executiu hi estigui present, "sobretot donant reconeixement a les empreses de la nova economia". Després que la secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, hagi dit que el Govern decidirà quina és la seva participació en l'acte, Granados ha replicat que "Aragonès és el màxim representant de l'Estat a Catalunya". Després que Felip VI no assistís a l'acte d'entrega de despatxos dels jutges el 25 de setembreels socialistes emmarquen ara en la "normalitat" aquesta visita.

La visita del Rei i el president espanyol a Barcelona 

La Barcelona New Economy Week és un esdeveniment B2B físic i digital que reuneix actes únics dels sectors de la logística, la immobiliària, la indústria digital, el comerç electrònic i les zones econòmiques. El Rei i Sánchez assistiran el darrer dia d'aquest congrés que durarà quatre dies: comença demà dimarts i hi participaran més de 300 speakers, i tot retransmès en directe.

Tots dos també visitaran junts la start-up 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió en tres dimensions.