Només queden dos dies per arribar a novembre, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, insisteix que el projecte de pressupostos de la Generalitat serà aprovat a principis de novembre tot i els recels de la CUP, el soci prioritari que és fixa el Govern per bastir els comptes, i que precisament avui ha convocat a les bases per decidir quin posicionament prendran.

Aragonès ho ha subratllat des de la Seu d'Urgell, on ha inaugurat la 32a Trobada Empresarial al Pirineu. Des d'allà ha dit que cal "cuidar" i "treballar" la diversitat que hi ha darrere de la majoria parlamentària que el va investir president, i que estan dedicant "tots els esforços" en aquesta línia.

Paradoxalment durant aquesta sessió una militant d'Arran, organització vinculada a la CUP, ha boicotejat la xerrada d'Aragonès exigint que el Govern aturi el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern, i és que els anticapitalistes han mostrat per activa i per passiva el seu rebuig a aquest tipus de projectes.

Amb els retrets sobre la taula, Aragonès ha detallat que una societat plural necessita "aliances i coalicions àmplies", i ha destacat que aquesta ha estat sempre la seva voluntat, pel que ha defensat una vegada més treballar per aconseguir l'estabilitat a través del "diàleg i la negociació" en "clau democràtica" amb l'Estat, una eina que ha d'afavorir l'equilibri territorial i el progrés econòmic.

I és que per al president, l'estabilitat no significa immobilisme, sinó conduir els canvis de manera diferent perquè la societat pugui acompanyar en el camí d'assolir l'equilibri territorial, econòmic i social, sobretot en el context de la crisi desencadenada per la covid-19. 

Trobada a la Seu d'Urgell / Govern

Trobada a la Seu d'Urgell / Govern

Parlant en concret d'economia i davant d'unes 600 persones de l'àmbit empresarial, ha destacat que l'objectiu que es fixa el seu executiu és que Catalunya avanci cap a una societat amb igualtat d'oportunitats i que, per fer-ho, "ha de generar riquesa per poder repartir-la".

"Catalunya ha d'esdevenir aquest estat emprenedor que es posa al costat de la creació de riquesa per poder-la repartir. Només si tenim un país de prosperitat, i aquesta és compartida, podrem fer front a tots els reptes de futur", ha reblat.

Per fer front als reptes immediats, ha explicat que el Govern treballa amb quatre àmbits: el social, verd, feminista i democràtic. I s'ha mostrat convençut que els reptes es podran assolir perquè el país està preparat: "Hem de tenir la confiança en què aquest país no només se'n sortirà, sinó que ho farà bé, perquè ho farem de forma col·lectiva".

També ha intervingut el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, que ha avisat al Govern que el sector empresarial necessita "més que mai" una acció política a favor de les empreses i amb més facilitats perquè les empreses "puguin seguir creixent".

Ha lamentat que després de la crisi de la covid ara es plantegin nous reptes com l'augment dels preus de les matèries primeres per l'amenaça que suposa sobre la recuperació econòmica.

No obstant això, el president de la trobada ha apostat per seguir enfortint la resiliència empresarial i la capacitat de les organitzacions per recuperar-se i saber transformar les adversitats en oportunitats. I, sobretot, ha demanat que les inversions no s'encallin per falta d'entesa entre administracions. 

A la imatge destacada, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Seu d'Urgell / ACN