Les mesures que proposa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer front a la sisena onada del coronavirus són "clarament insuficients", a parer del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Durant la seva intervenció en la conferència de presidents que s'està celebrant aquesta tarda, el cap de l'executiu català ha reclamat "mesures més valentes", coordinades, i d'aplicació a tot l'Estat, amb els matisos convenients, en funció de la realitat epidemiològica de cada territori.

Des del Govern s'assegura que Aragonès s'ha mostrat "sorprès per les poques mesures exposades pel president del govern de l'Estat". Sánchez ha arribat avui a la cimera de presidents amb una bateria de propostes, entre les quals, el retorn de la mascareta en espais exteriors, el reforç de l'atenció primària amb més personal sanitari o l'acceleració del procés de vacunació. El president espanyol s'ha compromès, a més, a donar màniga ampla a les comunitats autònomes per implementar les seves pròpies restriccions.

No és fàcil, però totalment necessari

En el seu torn de paraula, Aragonès ha criticat la insuficiència de les mesures que ha proposat Sánchez i ha exigit que se segueixi l'exemple d'altres països europeus amb plantejaments més contundents. Ha admès que no és fàcil imposar-les, ni és popular, però ha considerat que resulta "totalment necessari".

Com va avançar ahir en roda de premsa, Aragonès ha reclamat al govern de l'Estat l'extensió dels fons Covid per a l'any 2022, "per poder reforçar el sistema sanitari i crear línies d'ajudes econòmiques pels sectors més afectats per les restriccions". Sánchez, segons fonts de presidència, no havia fet cap referència a aquesta qüestió durant la seva intervenció.

Baixa pel fill en quarantena

Així mateix ha demanat que els pares dels fills que hagin de fer quarantena puguin demanar baixa laborar per fer-se'n càrrec i ha exposat les mesures que ahir es van anunciar a Catalunya a més de reclamar que també s'apliquin restriccions a altres territoris de l'Estat, atès la forta interacció entre territoris que es registren en aquestes dates.

Com ja va fer ahir durant la seva compareixença en roda de premsa, Aragonès ha insistit en l'argument que "el virus no entén de territoris" per demanar l'extensió de les mesures de prevenció a altres comunitats de l'Estat.

 

A la imatge principal, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha seguit la reunió de president des del Palau de la Generalitat / Jordi Bedmar