L'exdiputat de la CUP i portaveu de Súmate, Antonio Baños, s'ha mostrat aquest divendres "desencisat i sorprès" amb la decisió de l'ANC de rebutjar la seva candidatura a les eleccions al Secretariat Nacional que es van celebrar dissabte i que van donar la victòria de la professora d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) Elisenda Paluzie.

Baños no ha volgut opinar sobre si s'han d'impugnar les eleccions, encara que reconeix que sap que "algú el vol tirar per endavant". El motiu de l'exclusió de Baños és que va participar en una tertúlia radiofònica quan ja era candidat, una cosa que l'entitat considera que contravé el reglament que regula les eleccions al Secretariat Nacional.

"Entenc que algú que tenen accés fàcil a un micròfon pugui fer campanya més que un altre que viu en El Pont de Suert (Lleida) i treballa en una oficina", ha ironitzat. Baños ha retret la decisió de l'ANC, perquè aquesta mateixa situació es va donar fa dos anys, en les últimes eleccions del Secretariat Nacional: "Em vaig presentar i amb el mateix reglament, em van expulsar". En aquella ocasió, Baños va recórrer la seva expulsió, hi va haver una discussió, i se li va readmetre i ara "donava per fet que l'assumpte estava aclarit".