La Fiscalia Anticorrupció ha demanat presó sense fiança per a l'exregidor d'Estepona Ricardo Galeote, condemnat a set anys i deu mesos de presó, en el marc de la vista que acull l'Audiència Nacional contra aquest i uns altres 15 de penats per les activitats de la primera època de la trama.

Es tracta de la primera audiència que se celebra contra 16 dels condemnats convocats per a aquest dilluns a les 10.30 hores i que és de caràcter públic perquè el tribunal -format per Ángel Hurtado, Julio de Diego i María José Rodríguez Duplá- ha accedit a la pertición formulada per la seva defensa.

La magistrada Duplá, presidenta de la Secció Segona de la Sala Penal, substitueix el magistrat José Ricardo de Prada, que ha estat apartat del tribunal després de la decisió presa aquest mateix dilluns pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Aquesta vista coincideix amb l'últim dia de termini que tenen els 29 condemnats i els vuit absolts per la primera època de la trama Gürtel per recollir personalment a l'Audiència Nacional la sentència.