La Fiscalia Anticorrupció ha destacat aquest dimecres en el judici pels primers anys de la trama Gürtel (1999-2005) que s'està celebrant a l'Audiència Nacional que el PP també es va lucrar de les activitats de la xarxa corrupta en l'Ajuntament de Pozuelo de Alarcón (Madrid), així com l'exministra de Sanitat i l'exministra de Sanitat i exdona de l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda, Ana Mato. "Hi va haver cobraments en efectiu i en espècie dels que es van beneficiar Ana Mato i el PP", ha dit la fiscal Concepción Sabadell.

Fa, per tercer dia consecutiu, que el Ministeri Públic exposa el seu informe final de conclusions, de la mà de la fiscal Concepción Sabadell. En els dies previs, el Ministeri Públic ha destacat que el PP, com a partit polític i no com a grup municipal, es va beneficiar de més de 133.000 euros procedents de les activitats de la Gürtel en l'Ajuntament de Majadahonda (Madrid), rebutjant així les al·legacions de la formació política, que des de l'inici del judici s'ha escudat en les corporacions locals.

Sobre Mato, "ha quedat acreditat que es va beneficiar dels fons obtinguts per Sepúlveda", ja que la pretesa divisió de despeses particulars i familiars i que tenien comptes corrents individuals, segons va explicar l'exministra durant la seva declaració es contradiu amb la documentació que obra en el sumari. Per això, manté la seva reclamació que sigui condemnada a pagar, com a partícip a títol lucratiu 28.467, 53 euros.

Quant al PP, també acusat com a partícip a títol lucratiu, ha dit que ha resultat beneficiat amb 111.864,32 euros i ha insistit que la formació política s'ha aprofitat de l'"activitat delictiva" de Sepúlveda en relació amb els actes de campanya de 2003 o la reforma del despatx quan aquest va entrar a l'alcaldia.