Anna Puigdemont, germana del president a l'exili, Carles Puigdemont, ha negat, a través d'un comunicat que hagi actuat d'enllaç d'aquest amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha assegurat que no va participar en la reunió amb els CDR detinguts que li atribueix l'Audiència Nacional.

En una informació feta pública ahir per la Ser sobre els escrits d'empresonament dels set CDR acusats de preparar accions violentes s'afirma que la germana del president hauria participat en una reunió "secreta" el 15 de setembre del 2018 amb alguns dels detinguts per "lliurar documentació delicada i establir comunicacions segures" entre Puigdemont i Torra.

En el comunicat, Anna Puigdemont assenyala que per raons familiars acreditades i documentades, és "materialment impossible" que participés en aquella trobada. Com ha avançat El Nacional, el 15 de setembre del 2018, quan hi hauria hagut la reunió, Anna Puigdemont era a l'hospital amb el seu pare, que havia estat sotmès a una intervenció el dia abans al vespre.

La germana del president denuncia que aquestes informacions obeeixen a filtracions interessades, a una "campanya de criminalització i desprestigi" que té com objectiu final intentar perjudicar el seu germà per convèncer les autoritats belgues perquè l'entreguin.

"No he tingut, ni tinc, ni tindré mai cap tipus de relació amb actes violents de cap classe, ni amb les persones que els perpetrin", subratlla a més d'assegurar que tot i el profund convenciment de la seva família del dret que assisteix Catalunya a lluitar per la independència, aquest anhel i lluita sempre l'han plantejat "des del més absolut compromís amb les vies democràtiques, cíviques i pacífiques".

El text del comunicat d'Anna Puigdemont és el següent:

Davant les “filtracions” diverses i interessades que s'estan produint sobre la meva suposada participació en una reunió el 15 de setembre de 2018 amb alguns dels detinguts en la primera fase de l’anomenada «operació Judes», vull deixar ben clar el següent:

    1. Mai no he estat una persona pública ni he mantingut cap activitat política.
    2. És materialment impossible que jo hagi participat en aquella reunió per raons familiars perfectament acreditades i documentades.
    3. Mai no he fet d’enllaç entre el meu germà i el president Torra, ni amb ningú altre amb ells dos.
    4. No he tingut, ni tinc, ni tindré mai cap tipus de relació amb actes violents de cap classe, ni amb les persones que els perpetrin.
    5. Aquesta campanya de criminalització i desprestigi té com a objectiu final intentar perjudicar el meu germà per, d’aquesta manera, tractar de convèncer les autoritats belgues perquè l’entreguin.
    6. Som una família profundament convençuda del dret que ens assisteix a anhelar i lluitar per la independència de Catalunya, però aquest anhel i lluita sempre els hem plantejat des del més absolut compromís amb les vies democràtiques, cíviques i pacífiques.
    7. Em reservo les accions civils i/o penals que arribat al cas consideri oportunes.

Anna Puigdemont i Casamajó
       
Amer, 30 de setembre de 2019