L'alcaldable de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Anna Grau, ha presentat la imatge de la seva campanya per a aquestes eleccions municipals del pròxim 28 de maig. En el cartell surt ella despullada amb l'eslògan: "Allibera't". D'aquesta manera, Grau recorre a la mateixa estratègia que el líder dels taronges, Albert Rivera. L'any 2006 Ciutadans es va presentar a les eleccions a la Generalitat de Catalunya amb un cartell on sortia Rivera completament nu, acompanyat del missatge: "Només ens importen les persones". 

🗓️ Calendari de les eleccions municipals 2023 a Catalunya, tota la llista

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

"Volem tornar al quilòmetre zero de Ciutadans", ha afirmat Grau aquest dimecres en la presentació del cartell i l'eslògan de campanya. Tant és així que tornen pràcticament al principi del partit emulant una imatge de fa més d'una dècada. També ha parlat sobre l'eslògan que articula la seva campanya, del que ha afirmat que expressa la voluntat d'alliberar-se de "la vella política" i dels "turistes polítics, de tota la gent que ha pensat que Barcelona era una plataforma de promoció personal". 

albert rivera cartell electoral despullat

Cartell de campanya de Ciutadans de l'any 2006

La candidatura de Grau aposta per tornar als orígens del partit, justament quan aquesta ha passat per un llarg procés de refundació en què ha refet tota la seva imatge. Nou logo i nova estructura interna just abans de les municipals, aquesta és la gran aposta de Ciutadans. Malgrat que alguns es decantin més cap a les arrels. 

Grau aprofita el conflicte a la Bonanova

El conflicte a la Bonanova per fer fora els okupes de les cases "El Kubo" i la "Ruïna", entra de ple a la campanya de les eleccions municipals. Anna Grau ha estat una de les candidates que s'han posicionat al respecte. L'alcaldable de Ciutadans  ha reclamat per carta al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ordeni "treure els delinqüents del seu cau. A la carta Grau afirma no entendre la "decisió política de mantenir" les ocupacions tenint en compte que hi ha "una ordre judicial" per desallotjar El Kubo des del 23 de març.

Alhora considera "evident" que l'ajornament del desallotjament no ha servit per pacificar el barri, i recorda que el desnonament "fa 15 anys que està pendent". Ben al contrari, afirma que el que ha comportat aquesta tàctica és "guerrilla urbana, amenaces i agressions directes als veïns".