La CUP decidirà el seu posicionament en la qüestió de confiança a Carles Puigdemont en funció de les propostes que faci el president de la Generalitat, ja que segons ha indicat la diputada Anna Gabriel, “la qüestió de confiança dependrà d’un programa polític”. En aquest sentit, Gabriel ha indicat que caldrà vincular la votació “a la fixació d’un full de ruta”, el qual podria incloure un “referèndum unilateral d’independència” –RUI, per les seves sigles–, en el sentit que podria ser el “desllorigador” de l’actual situació.

En declaracions a Rac1 aquest dijous al matí, Gabriel ha recordat que la qüestió de confiança “és un instrument no utilitzat mai, però que democràticament és saludable”, i que per això la CUP preveu d’aquí al setembre “treballar intensament per al moment que haguem de posicionar-nos”.

Així mateix, Gabriel ha volgut circumscriure el vet als pressupostos en la dinàmica “d’acords i desavinences” entre la CUP i JxSí tot recordant, això sí, que l’acord subscrit el mes de gener per pactar la investidura de Carles Puigdemont “no incloïa els pressupostos”, raó per la qual la CUP no ha “incomplert cap acord”.

“Tot el que sigui caminar cap a l’objectiu compartit, nosaltres hi serem”, ha insistit Gabriel, reiterant que hi ha hagut un “escull” en la qüestió dels pressupostos.

No votarà el 26-J

Finalment, Gabriel ha assegurat que no votarà en les eleccions del 26-J perquè es tracta d’unes “eleccions estatals” que es converteixen en una oportunitat de “visualitzar que nosaltres no tenim res a aportar en la governabilitat de l’Estat”.