L’exdiputada Anna Gabriel ha assegurat, poc després de conèixer que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha activat l’ordre de detenció contra la seva persona, però només en territori espanyol, que actualment s’està vivint una situació “d’excepcionalitat” que, en tot cas, la seva estada a Suïssa “no és una lluita personal”, sinó a favor que “s’arxivi la causa i surtin els presos polítics”.

En declaracions a TV3, Gabriel ha afirmat que la causa contra l’independentisme és “estrictament política”. “Se’ns està perseguint per una actuació estrictament política, aquí no hi ha hagut cap rebel·lió armada ni violenta”. 

Gabriel, que ha volgut deixar clar que “marxar del país no és una decisió gens agradable”, ha reiterat que el seu compromís és “estar al costat de la defensa de la democràcia i denunciar la situació d’excepcionalitat”.

"Ens volen liquidar i humiliar"

"Si s'interposa la demanda d'extradició, demanarem l'asil", ha afegit la dirigent cupaire des de Ginebra, i ha assegurat: "La nostra lluita ha de servir per aconseguir més democràcia arreu del país", ja que “se'ns vol liquidar i humiliar i això és denunciable".

Sobre el fet d’haver triat Suïssa, Gabriel ha assenyalat que mai havia pensat anar-hi, però que allà hi té un advocat amb experiència en extradicions i que, en tot cas, des de la CUP s’ha volgut “desdoblar l'estratègia independentista".