"Si formés part d'un grup que decidís tenir fills en comú, em satisfaria la idea". Aquesta declaració de la diputada de la CUP Anna Gabriel han generat tot tipus de comentaris a les xarxes socials.

És un fragment d'una entrevista del programa El Suplement de Catalunya Ràdio que s'emetrà aquest diumenge. Un dels redactors del programa conversa amb la diputada de la CUP, sobre diferents temes, mentre passeja pel seu municipi, Sallent (Bages). El programa ha fet servir el fragment en el qual Gabriel parla de la maternitat com a ganxo per promocionar l'entrevista i la reacció a la xarxa ha estat immediata. 

L'ambigüitat de l'afirmació es resol segons després: "Hi ha altres comunitats en les quals la concepció de la maternitat i la paternitat no està tan individualitzada i no és tan de família nuclear com la nostra, sinó que qui educa és la tribu. No hi ha aquest sentiment de pertinença del fill que has tingut només a nivell biològic sinó que són tant fills teus els qui has parit tu com la resta".

Diferents mitjans de comunicació han recollit les declaracions de Gabriel, amb matisos significatius pel que fa al contingut, i a twitter #annagabriel és tendència.