Es tanca un cicle. Anna Erra no optarà a la reelecció com a alcaldessa de Vic. És a dir, no es presentarà com a cap de llista de Junts per Catalunya a la capital d'Osona a les eleccions municipals del 2023. Ho ha anunciat ella mateixa aquest dimarts al vespre en una roda de premsa on ha deixat clar que és "honesta" amb les seves conviccions i la seva manera de veure la política. "Sempre havia dit que pel meu càrrec necessitava vuit anys", ha apuntat. D'aquesta manera, ha desvinculat el congrés de Junts d'aquest dissabte de la seva decisió. Recordem que l'alcaldessa va ser escollida com a vicepresidenta, superant els vots recollits per Laura Borràs.

 

Erra va ser jugadora de bàsquet i ha fet servir un símil amb aquest esport: "Un partit té dues parts i aquest partit el donaré per acabat d'aquí a un any". I és que l'any 2023 complirà vuit anys (dues legislatures) al capdavant de l'alcaldia de Vic, havent aconseguit una majoria absoluta. Quan es va presentar a la reelecció ho va fer perquè "necessitava un segon mandat". "Havia fet la primera part del partit, però em faltava la segona", ha explicat. 

De moment, sense candidat

L'alcaldessa ha fet un repàs dels projectes més significatius que s'han tirat endavant durant els seus dos mandats. Ha destacat l'elaboració d'un pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), l'arribada de la facultat de Medicina a la ciutat, les escoles bressol i el projecte educatiu de ciutat o la feina per fer de Vic una ciutat saludable i per a les persones. Entre els reptes pendents, Erra ha exposat que queda el "colofó" de la nova Biblioteca Pilarín Bayés. Així mateix, ha recordat que el seu primer mandat va estar marc per "la situació política del país". "Com a ciutat, ens vam bolcar en aconseguir l'1-O", ha expressat. En canvi, el segon mandat ha estat marcat "per una cosa excepcional com és la pandèmia". "Una pandèmia que ens ha portat incertesa, por, inseguretat i, sobretot, moltes pèrdues", ha afegit. Amb tot, ha volgut remarcar el "potencial" de la ciutat: "Podem estar orgullosos de la ciutat que tenim. Ser vigatà és un tret identitari del qual hem d'estar orgullosos. Quan el país o la ciutat ens reclama sempre hi som".

L'alcaldessa no s'ha volgut mullar sobre qui serà el nou candidat de Junts per Catalunya a les eleccions municipals de 2023 a Vic. "Ara l'assemblea de Junts ha de decidir a partir de les persones que poden ser possibles candidats", ha afirmat. També ha dit que desitja que hi hagi el "màxim consens" i "màxima confiança en el projecte" perquè "la ciutat continuï donant el màxim suport al grup de Junts".