La diputada podemita Àngels Martínez va prendre un especial protagonisme en el ple d'ahir quan va retirar les banderes espanyoles dels escons del PP. No és la primera vegada que Martínez protagonitza una polèmica a la Cambra per una actitud irreverent dins del seu grup parlamentari. 

El passat mes de març, Martínez va trencar la disciplina del seu grup parlamentari i va votar a favor de la disposició addicional 31 de la llei de Pressupostos que garantia la partida pel referèndum. D'aquesta decisió, tal com va reconèixer la mateixa diputada, no en va informar els seus companys de partit. L'esmena, presentada per la CUP, va comptar amb el suport dels independentistes —Junts pel Sí i la CUP— i de Martínez que, sorprenentment, va saltar-se les consignes del mateix grup.

Aquell dia, la majoria del grup parlamentari de CSQP —l'únic grup de l'oposició que es va quedar en el ple durant la votació, tal com va passar ahir— es va enfadar visiblement amb la diputada díscola, especialment després de la sintonia expressada entre Martínez i la CUP just quan la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, llegia els resultats de la votació.

"Si un poble lluita per un referèndum ha d'implementar totes les mesures financeres possibles per portar-lo a terme, cal tenir voluntat i cal tenir recursos", va advertir. La diputada, tot i l'enrenou que ha provocat la seva decisió, va assegurar a El Nacional que no es penedia del vot. "La disciplina de grup és important però la consciència de cada diputat també ho és", va deixar anar. 

La polèmica retirada de banderes

Ahir, Martínez va retirar les banderes espanyoles que havien col·locat els diputats populars poc abans que aquests abandonessin el ple del Parlament. Davant aquest reacció espontània de Martínez, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va demanar a la diputada que s’aturés i retornés al seu escó.

Àngels Martínez, economista de 69 anys, és una de les diputades més veteranes del Parlament de Catalunya. S'ha compromès especialment en l'activisme en la sanitat, especialment en els darrers anys de crisi econòmica i ajustaments en els serveis públics.