L'exsecretària general i exlíder de Centrem, l'exconsellera Àngels Chacón, va anunciar el mes d'agost que deixava per complet la política. Ara, comença una nova aventura laboral en la consultoria de comunicació i màrqueting digital, Llorente y Cuenca (LLYC), com a nova directora sènior d'Estratègia Empresarial de l'oficina de Barcelona. Ha estat la mateixa Chacón la que ha anunciat la seva nova ocupació a través de les seves xarxes socials, expressant que està feliç d'iniciar aquesta nova etapa professional amb "l'excel·lent equip de LLYC, acompanyant a les empreses en el seu creixement sostenible, integrador i innovador, sempre des d'una perspectiva global". Chacón ha assegurat que "és un repte apassionant poder continuar contribuint al creixement d'una economia productiva
innovadora, sostenible, integradora i oberta al món".

Segons detalla el portal web de l'empresa l'exconsellera aportarà la seva experiència en els sectors públic i privat per donar resposta als reptes als quals s'enfronten el teixit empresarial i els clients de l'empresa en el complex context socioeconòmic actual. Chacón reportarà directament a María Cura, sòcia i directora general de LLYC Barcelona, amb la qual treballarà en estreta col·laboració per a desenvolupar les prioritats fixades a curt i llarg termini. Per a Cura, la incorporació d'Àngels Chacón com a directora respon a una ferma vocació "tenir talent capaç d'afrontar els reptes dels nostres clients en la seva ambició global, en un context molt complex". A banda, ha defensat que Àngels aportarà una sòlida experiència en el sector privat internacional i en el sector públic, en l'àmbit empresarial. "Estic convençuda que aportarà valor a l'empresa en la seva ambició de seguir creixent amb el nostre equip i els nostres clients", ha indicat.

La sortida de la política

Chacón deixava aquest estiu per sorpresa la política, a través d'una carta a la militància de la formació, explicava que abandonava tota activitat pública, i que malgrat el seu desencís amb la vida interna de Centrem, continuaria militant-hi perquè creu en el projecte. Chacon abandonava així la política després d'haver estat onze anys dedicant-s'hi i d'haver estat consellera en el Govern de Quim Torra, candidata i líder del PDeCAT, i d'haver impulsat la plataforma Centrem per refundar l'espai centrista de Catalunya.

A la carta, Chacón relatava que la seva decisió havia estat comunicada al president del partit i que des d'aquell moment deixava de tenir cap responsabilitat a Centrem. L'exconsellera afirmava a la missiva que creu "en la política, però no en algunes dinàmiques persistents dels partits". "Sempre he cregut que Centrem ha de ser una organització més transversal del que ho són els actuals partits, no només en termes ideològics, sinó també en els organitzatius. Quan vaig ser escollida secretària general de Centrem volia aplicar una nova concepció organitzativa àmplia, oberta i transversal. Però he de ser honesta: no ho he pogut fer", afirmava decebuda. 

Chacon va defensar que tot i el seu interès per la vida pública i la política, li "costa conviure amb les lluites internes i el repartiment de quotes de poder dels partits" i per això havia "pres la difícil decisió" de plegar per complet. "Em considero una persona clara, pragmàtica i coherent. La mateixa coherència que vaig aplicar quan em va fer escollir entre les meves idees i el càrrec de consellera de la Generalitat. No vaig dubtar, perquè no tenia por de tornar al sector privat, on m'he pogut desenvolupar professionalment i tirar endavant la meva família", indicava. Finalment, es disculpava per si algú "no entén o comparteix aquesta decisió", i assegurava que Centrem la tindrà "com a militant per sumar amb totes les persones que han fet possible el naixement d'aquest projecte".