Chacón plega. La secretària general i líder de Centrem, l'exconsellera Àngels Chacón, deixa per complet la política. En una carta a la militància de la formació a la qual ha tingut accés l'ACN, explica que abandona tota activitat pública, que ha comunicat personalment al president del partit, Lluís Font, la seva decisió; i que malgrat el seu desencís amb la vida interna de Centrem, continuarà militant-hi perquè creu en el projecte. La decisió de Chacón ha estat una sorpresa, després d'haver estat onze anys dedicant-s'hi i d'haver estat consellera, candidata i líder del PDeCAT, i d'haver impulsat la plataforma Centrem per a refundar l'espai centrista de Catalunya. La carta ha estat enviada a la militància aquest mateix matí de dissabte.

Chacón envia una carta molt personal a la militància

Àngles Chacon està cansada de les dinàmiques internes i lluites de partit i per això marxa. I ho fa deixant la política amb una carta molt personal i que ben poca gent esperava, dins i fora del seu partit. Centrem, la formació que ella mateixa va impulsar després que el projecte del PDeCAT no acabés de funcionar a les passades eleccions catalanes, es queda sense la seva cara més visible, amb més experiència en l'alta política i sense la seva secretària general. Chacón abandona la política, però no deixarà la militància.

A la carta, Chacón explica que ha comunicat ja la decisió al president del partit i que des d'aquest moment deixa de tenir cap responsabilitat a Centrem. L'exconsellera afirma a la missiva que creu "en la política, però no en algunes dinàmiques persistents dels partits". "Sempre he cregut que Centrem ha de ser una organització més transversal del que ho són els actuals partits, no només en termes ideològics, sinó també en els organitzatius. Quan vaig ser escollida secretària general de Centrem volia aplicar una nova concepció organitzativa àmplia, oberta i transversal. Però he de ser honesta: no ho he pogut fer", afirma decebuda i destaca l'ACN.

Les lluites internes haurien fet prendre la decisió a Chacón i destaca que li "costa conviure(hi)" així com amb "el repartiment de quotes de poder dels partits" i per això ha "pres la difícil decisió" de plegar per complet. "Em considero una persona clara, pragmàtica i coherent. La mateixa coherència que vaig aplicar quan em va fer escollir entre les meves idees i el càrrec de consellera de la Generalitat. No vaig dubtar, perquè no tenia por de tornar al sector privat, on m'he pogut desenvolupar professionalment i tirar endavant la meva família. Ara, després d'aquesta etapa d'onze anys com a responsable política, tornaré a la meva vida professional en l'àmbit privat", explica deixant enrere tota la "política activa" i actuant "amb consciència i llibertat".

Una carta sense retrets

A la carta, però, no fa retrets personals ni concreta situacions o noms que l'han portat a deixar la primera línia de manera tan dràstica. Ben al contrari, dedica la major part de la missiva a lloar Centrem, el que suposa i la necessitat que assegura que té Catalunya d'un projecte com el seu, destaca la mateixa agència. "Estic totalment convençuda que un futur de progrés a Catalunya passa per un espai de centre ampli com el que representem, on no hi hagi contradiccions entre el que es predica en campanya electoral i el que s'acaba fent", afirma, tot recordant que les properes municipals seran "una oportunitat per demostrar que Catalunya vol i necessita una opció que centri el país i l'organització ha d'estar plenament orientada a donar suport a tots els candidats i candidates arreu del territori".

Després de resumit el seu pas per la política i agrair "enormement el suport dels companys i militants de PDeCAT i Centrem", comenta que "ha arribat el moment d'assumir públicament el que es porta meditant fa temps". "He gaudit trepitjant cada racó de Catalunya, escoltant a la gent i les seves inquietuds, coneixent a fons el teixit social, econòmic i empresarial del país i treballant per servir en la vida pública i política, però no he gaudit de la vida orgànica de partit", afegeix, tot concretant que la seva experiència l'ha portat a "conèixer un costat de la política pel que no serveix, i pel que tampoc vol servir", referint-se a la vida interna dels partits.

La carta també inclou una disculpa final per "si algú no entén o comparteix aquesta decisió", i assegura que Centrem la tindrà "com a militant per sumar amb totes les persones que han fet possible el naixement d'aquest projecte". "Igualment, resto al servei del Comitè Executiu Nacional, que estic convençuda, prendrà les millors decisions per aquesta organització. Sempre podran continuar comptant amb mi", conclou.