El PP de Madrid veu actual president en funcions de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, com el "relleu" lògic de Cristina Cifuentes al capdavant de l'Executiu regional fins a les eleccions autonòmiques de 2019, postulant-se així com a candidat del PP en el Ple d'Investidura que s'ha de produir abans de 15 dies.

Fonts 'populars' i de l'entorn del Govern autonòmic han assenyalat que Garrido és el "lògic" candidat a la Presidència de la Comunitat, en ser el 'número dos' de Cifuentes, el "millor coneixedor" de la política actual de l'Executiu i del partit. "Ha de ser el", apunten a la Porta del Sol per emfatitzar que serà l'aposta per mantenir l'Executiu.

Es produiria així un moviment similar al que va tenir lloc quan l'expresidenta de la Comunitat Esperanza Aguirre va dimitir i deixo al capdavant al seu llavors vicepresident, Ignacio González. No obstant això, en aquell període el PP comptava amb majoria absoluta. Tanmateix, González no va ser el candidat en les eleccions de 2015, ja que el PP va presentar Cifuentes.

Gallard ha estat durant tota la Legislatura la seva persona de màxima confiança i 'número dos' tant en l'Executiu com en el partit, on ostenta el càrrec de secretari general.

En moltes ocasions ha arribat a prendre la paraula al seu lloc, com per exemple en la crisi de la perduda de la providència del jutge que autoritzava la remissió de les actes de Canal d'Isabel II i també per la polèmica del màster. La mateixa presidenta ha esbossat en alguna ocasió que el tàndem que formen data de fa molts anys