"No em semblen afortunades. Tots coneixem persones que han patit atacs terroristes i no tindríem el valor de dir-ho". Amb aquestes paraules, la vicesecretaria d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, ha condemnat a El Món a RAC1 les paraules que el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, va deixar anar dissabte passat, en què assegurava que "d'una crisi se surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible". 

Sabent que aquestes declaracions li poden comportar problemes a Madrid, com ja li va passar l'any passat quan va dir ben clar que sentia "vergonya aliena" per l'actitud de la llavors vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, quan jugava durant un ple al Candy Crush, Levy no s'ha tallat ni un pèl i ha tornat a dir les coses tal qual les pensava. I encara més, Levy ha etzibat al ministre que aquesta frase "no tindria valor de dir-la al meu amic Eduardo Madina".

Postures radicals

Després que ahir s'obrís una polèmica per les declaracions que ella mateixa va fer en un acte de campanya al País Basc, en què posava sobre la taula que "no pot governar aquell que posa per davant els interessos d'una minoria radical", avui Levy s'ha autodefensat rectificant i assegurant que "la gent que s'estava manifestant a la Diada no era una minoria radical" sinó que per radical s'entén una postura "com la de la CUP".

Sense mullar-se gaire, Levy ha sortit en defensa de Mariano Rajoy per no haver dit res sobre les concentracions multitudinàries de l'Onze de Setembre justificant. "Si fos la primera vegada que es fa aquesta manifestació... però és que ja portem cinc anys", ha afegit.

Rajoy, ha ratificat, continuarà sent el candidat popular passi el que passi.