Andorra es prepara per rebre durant dijous i divendres la visita dels reis d'Espanya i en un dels carrers de la capital andorrana han aparegut uns rètols molt crítics amb la monarquia. "No volem rei i ens sobren un copríncep i una coprincesa", es pot llegir en una fotografia difosa a les xarxes per diversos comptes dels CDR. Actualment, són coprínceps d'Andorra el bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, i el president de França, Emmanuel Macron.

En la imatge, s'hi veu en un aparador un cartell amb la reivindicació republicana envoltat de corones cap per avall.

TUIT CDR Hostafrancs Andorra Rey EspañaCDR Hostafrancs. / Twitter

La visita de Felip VI a Andorra: la primera de la història

Amb motiu de la celebració de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern, que no es va poder celebrar l'any passat a causa de la irrupció de la pandèmia i que tindrà lloc el proper 21 d'abril, Felip VI i Letícia visitaran Andorra la Vella aquesta setmana. Es tracta del primer cop que un monarca espanyol visita el país pirenaic

TUIT News processor Andorra Rey España

News processor. / Twitter

Per això, el govern andorrà ha preparat un dispositiu per rebre els reis, que inclou el tancament de l'espai aeri i la prohibició de les activitats de caça, així com el tancament dels carrers que els monarques recorreran.

El primer viatge oficial de la monarquia del 2021

Felip i Letícia, que viatjaran acompanyats de la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, tenen previst reunir-se amb les autoritats legislatives i executives d'Andorra. A més també tenen previst conèixer aspectes "destacats del sistema educatiu i del patrimoni cultural andorrà".