El president d'Andalusia, Juanma Moreno, veu el confinament perimetral com una realitat immediata per aturar el coronavirus. En declaracions, a la Cadena Cope afirma: "Nosaltres sí tenim comitè d'experts i ens deixem recomanar. Però sent sincer, amb les dades a la mà, el nombre d'hospitalitzats i ingressats a UCI, em fa pensar que no és un bon moment perquè hi hagi un flux de persones entrant i sortint de la comunitat autònoma".

Per això ha titllat amb un superlatiu negatiu el futur immediat de la mobilitat andalusa: "Sóc molt pessimista en obrir els caps de setmana la comunitat autònoma i em dol en l'ànima però hem d'evitar mesures més dràstiques dintre d'un mes". Andalusia va registrar aquest dilluns 2.649 casos de coronavirus Covid-19 i 13 morts. L'estat de l'epidèmia continua complicant després de sumar 174 hospitalitzats en un llit i 19 persones a l'UCI. 

Novament, Sevilla i Granada són les províncies que més contagis sumen, encara que la primera amb 679 es distancia de forma més clara respecte a altres dies de la segona, amb 460. Les segueixen Jaén amb 407, Còrdova amb 398, Almeria amb 261, Màlaga amb 237, Cadis amb 217 i Huelva amb 190.

Un pont tancat

 Moreno vol evitar que els andalusos marxin de pont per Tot Sants. Tot i que hi ha excepcions que sí que es permeten desplaçaments sempre que estiguin degudament justificades, segons el Reial Decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel coronavirus. Són aquestes:

- Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

- Compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.

- Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d'educació infantil.

- Retorn a el lloc de residència habitual o familiar.

- Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

- Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances o estacions de servei en territoris limítrofs.

- Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.

- Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.

- Realització d'exàmens o proves oficials inajornables.

- Per causa de força major o situació de necessitat.

- Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga, degudament acreditada.