Les entitats sobiranistes han proposat la primera "acció directa pacífica": retirar diners dels bancs entre les vuit i les nou del matí d'aquest divendres. "Ves a un dels cinc principals bancs i retira la quantitat que vulguis en efectiu", demanen des de la plataforma Crida per la Democràcia. També insten a "expressar el desacord" amb aquelles institucions que han decidit traslladar la seva seu social fora de Catalunya.

"Nosaltres oferim diàleg i l'Estat espanyol ha respost amb l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart", asseguren les entitats sobiranistes en la seva convocatòria. "Som milions i actuant tots junts pacíficament i cívica, farem sentir el nostre clam", afegeixen.

En el missatge, difós a través de les xarxes socials i els serveis de missatgeria, recorden que els diners són de cadascú: "Fes el que vulguis amb aquests diners: fes la compra setmanal, un donatiu a una ONG, regala't un caprici o, senzillament, guarda'ls per a un altre dia. Volem una economia catalana dinàmica!".

Aquesta és la primera de les accions directes que les entitats sobiranistes duran a terme com a protesta contra de la repressió del Govern espanyol després de l'empresonament dels seus presidents, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i l'aplicació del l'article 155 per suprimir l'autogovern de Catalunya. La idea d'aquestes accions és incidir amb els drets dels ciutadans com a consumidors sobre els interessos de determinades empreses.

A més d'aquestes accions directes, aquest dissabte a les cinc de la tarda hi ha convocada una nova manifestació al passeig de Gràcia de Barcelona, entre els carrers Aragó i Gran Via. Sota el lema "En defensa dels drets i les llibertats", exigirá l'alliberament de Sànchez i Cuixart.