Després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, una delegació de l'Assemblea encapçalada per la seva presidenta, Elisenda Paluzie, s'ha reunit aquest dijous amb el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, i li ha traslladat una sèrie de "propostes clau en el camí cap a la independència" per incorporar al pla de govern.

Per una banda, l'entitat ha demanat al conseller que reactivi el pla de política fiscal corporativa per tal que totes les empreses públiques paguin els impostos a través de l'Agència Tributària de Catalunya. A més, el secretari nacional Arnau Padró ha afegit que li han proposat que les administracions locals puguin adherir-se també a aquest pla.

 

Per altra banda li han exposat la campanya de sobirania fiscal posada en marxa per l'entitat. Segons ha explicat el secretari Aleix Andreu, li han demanat que el Govern els faciliti "els mecanismes per tal que tothom que vulgui fer sobirania fiscal ho pugui fer de la manera més senzilla i segura".

Aïllar l'Ibex-35

Per últim, el secretari i coordinador de comunicació de l'ANC, Adrià Alsina, ha explicat que li han proposat tres estratègies en clau independentista. La primera: recuperar una llei que permeti donar més puntuació a les empreses que estan més ben connectades al territori en els processos d'adjudicacions públiques "per deixar enrere aquesta dependència general de les empreses de l'Ibex-35".

La segona, dur a terme una "política territorialitzada d'energies renovables controlades des del territori" per evitar que l'Estat tingui el poder "d'apagar-nos el llum quan tornem a declarar la independència". 

La tercera i última, treballar amb entitats financeres que no van abandonar Catalunya durant la tardor del 2017 i començar a fer-ho amb estrangeres que no formin part ni del Fons de Garantia de Dipòsits espanyol ni depenguin de les lleis del Banc d'Espanya.

Reunió amb Aragonès

L'entitat també es va reunir amb Aragonès aquest passat dimarts per presentar-li accions derivades del decàleg aprovat per l'ANC durant la campanya del 14-F amb l'objectiu que passin a formar part de l'acció de Govern. Segons va explicar la mateixa Paluzie, les accions presentades "es basen a poder preparar-nos per arribar a una DUI en condicions".

La presidenta va qualificar la reunió de productiva i va destacar que el president va reaccionar "positivament" a les propostes. Un exemple que va posar és que van estudiar acció per acció amb el mateix Aragonès, motiu pel qual la reunió es va allargar més del que estava previst. 

 

Imatge principal: reunió de la delegació de l'ANC amb el conseller Giró i el seu equip / Foto: Assemblea