L'Assemblea Nacional Catalana ha desmentit avui a El Nacional una suposada carta atribuïda a l'entitat que circula per les xarxes des d'aquest dimecres al vespre. A l'escrit, es demana el suport dels empresaris catalans als quals se'ls dóna una sèrie d'instruccions per "assolir el sagrat objectiu" de la independència.

Segons fonts de l'entitat, es descarta emprendre cap tipus d'acció legal contra aquesta informació falsa, ja que no hi ha una difamació directa o acusacions cap a un individu en concret. A més, al tractar-se d'una imatge i no d'una carta enviada realment, no es pot al·legar suplantació d'identitat.

Les fotografies de la carta han estat difoses per alguns periodistes de mitjans espanyols, com Cristina Seguí, qui en defensa la seva veracitat i assegura que li ha enviat un empresari català. A les imatges, s'hi poden veure subratllades expressions com "l'Estat opressor espanyol" i anotacions a mà amb la paraula "Amenazas?".

El text, amb múltiples faltes d'ortografia, demana optar per la sanitat privada que ofereixin empreses catalanes, consumir productes elaborats a Catalunya, evitar relacionar-se amb persones "de la resta de l'Estat opressor" i signar les cartes a institucions espanyoles amb "Visca la república de Catalunya - Juny 2017".

Adrià Alsina, cap de premsa de l'Assemblea, ha negat reiteradament la carta a les xarxes amb diferents tuits, titllant-ho d'"insult a la intel·ligència" o "intoxicació". Alsina destaca que "alguns mitjans" segueixen fent difusió de la carta falsa i "es neguen a retirar-la".