Una trentena de membres de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha quedat a l'interior de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona amb la intenció de passar-hi la nit en protesta pel judici al Tribunal Suprem contra el referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Els manifestants han sortit del temple de matinada després de prop de cinc hores a l'interior.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha justificat l'acció per "fer d'altaveu de denúncia internacional del que està passant: una vulneració de drets". Així ho ha explicat després que s'hagi organitzat una concentració a l'exterior del temple que ha reunit més d'un centenar de persones aquest mateix divendres a la tarda. 

L'acció s'emmarca dins l'última campanya de l'entitat sobiranista en favor de la independència que avui ha portat a l'entitat a repartir flyers amb la informació de la campanya en diversos espais turístics de Barcelona, com la sagrada Família amb la intenció d'informar als turistes sobre les aspiracions independentistes de Catalunya.

El passat mes de febrer l'ANC ja va protagonitzar una acció similar a la seu que la Comissió i el Parlament Europeu tenen a Barcelona en què prop d'una vintena de persones es van tancar a l'immoble i van fer-hi nit.