La setena assemblea general ordinària de l'Assemblea Nacional Catalana d'aquest diumenge ha acordat d'establir un nou full de ruta que planteja reclamar la DUI en cas que les forces independentistes assoleixin més de la meitat dels vots a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La jornada, que ha començat amb més d'una hora de retard per problemes tècnics de l'organització, ja ha aprovat el pressupost ordinari i l'informe de gestió del Secretariat Nacional.

Més d'un miler de persones s'apleguen a la Tarraco Arena, on s'han penjat estelades gegantines i cartells reivindicatius, i s’han cridat consignes de llibertat i d’independència, i s’ha tingut un record per Carme Forcadell i Jordi Sànchez.

L’acte ha arrencat amb una salutació del Consell de la República, encapçalada pel president a l'exili, Carles Puigdemont. Acompanyat dels consellers a l'exili, Puigdemont ha agraït a través d’un vídeo la tasca de l'entitat i el suport que reben els presos i exiliats. Puigdemont ha assegurat que no es rendiran, ja sigui des del Tribunal Suprem o des de l’exili.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha parafrasejat Antoni Rovira i Virgili i ha recordat que amb l’1-O Catalunya va conèixer la "cara més fosca" de l'Estat. Bargalló ha reivindicat la "perseverança" de les institucions i el "compromís" de la ciutadania tant l'1-O com el 3-O.

"El nostre camí el tenim clar: democràcia, urnes, drets, llibertat, mobilització, alliberament dels presos i retorns dels exiliats. Un embat continu i demostrar cada dia en cada contesa la nostra hegemonia, la transversalitat de l'independentisme és la nostra màxima fortalesa i la llavor d'aquesta hegemonia", ha subratllat el conseller.

Per primera cop, els socis de l’entitat voten a través d’una aplicació de telèfon mòbil per donar agilitat a la jornada.