El confinament al Tarragonès s'ha reduït al polígon de Constantí (Tarragona) i l'incendi a l'empresa de sofre AFEPASA ja està estabilitzat. El pla PLASEQTA (Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona) s'havia activat a una part del municipi de Reus i l'aeroport de la ciutat aquesta tarda. A la infraestructura aeroportuària, s'ha desviat un vol de Ryanair entre Dublín i Reus que tenia previst aterrar al municipi reusenc a les 20:05 hores. A Constantí, les zones delimitades i confinades són el polígon industrial i la zona del terme municipal delimitada per la carretera TV-7211. Paral·lelament, els Mossos i la Policia Local de Constantí han acordonat l'accés a la zona de l'incendi i mantenen tallada al trànsit la carretera TP-7225 entre la cruïlla de la C-14 i la C-422. A més, Renfe ha suspès preventivament la circulació de trens entre Reus i Constantí.

⛔ Confinen el polígon de Constantí (Tarragona) per l'incendi en una empresa de sofre

És veritat que poc després de les 20.15 hores, Protecció Civil havia anunciat la fi del confinament a la zona entre el carrer Dinamarca i el municipi de Constantí. Tanmateix, havia deixat clar que "només es poden desconfinar aquestes indústries i han de sortir en direcció est, no creuar cap a Reus". A més, uns minuts abans ha estat quan els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi.

L'alarma ha trigat una hora a activar-se

Ha estat un incendi a la indústria de sofre i fertilitzants AFEPASA de Constantí (Tarragona) el fet que ha obligat a confinar des de primera hora de la tarda d'aquest dilluns el polígon industrial del municipi. Els bombers havien explicat que l'empresa té tres naus: una que s'ha pogut sectoritzar, una altra on el foc havia afectat la coberta (i ja s'havia controlat) i una tercera amb palets, que s'estaven separant els que cremaven dels que no. Protecció civil havia informat de l'activació del pla PLASEQTA en fase d'emergència perquè al magatzem afectat hi havia sofre, que pot generar diòxid de sofre quan crema.

Amb tot, el Govern ha admès que l'alarma de risc químic a Tarragona per l'incendi ha trigat una hora a activar-se. És a dir, que l'avís s'ha rebut una hora abans d'activar el PLASEQTA en fase d'emergència. És el que ha explicat el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, que ha argumentat que a l'empresa AFEPASA no l'afecta la normativa Seveso — que estableix les normes per als accidents d'empreses de substàncies perilloses. Tot i això, el pla de risc químic s'ha activat per la possibilitat de generació de diòxid de sofre. Tot, només cinc dies després del gran simulacre que es va fer al Tarragonès.