Els catalans i catalanes que resideixen a l'exterior (CERA i ERTA) podran sol·licitar el vot fins al 26 de gener. El mateix conseller, ara inhabilitat, d'Acció Exterior Bernat Solé ho ha confirmat: "Vaig demanar a la JEC aquesta ampliació de terminis per no afegir encara més dificultats al vot exterior". La Junta Electoral Central ha decidit admetre la petició "tenint en compte la pandèmia per coronavirus i els canvis del TSJC". Per la JEC, aquesta situació és excepcional i la finalitat és facilitar tant com sigui possible "l'exercici efectiu del dret de sufragi dels electors".

Així doncs, també estableix altres detalls que són d'interès pels residents a l'estranger. El termini de sol·licitud a l'Oficina del Cens s'amplia fins la data esmentada però també, en conseqüència, el temps per enviar la documentació electoral per la Delegació Provincial que ara se situarà al 2 de febrer. I demana que l'encarrega de la gestió, "tramiti la documentació amb la major rapidesa possible".

En paral·lel, els Consulats del vot inscrits en el CERA podran "ampliar el dipòsit del vot a l'urna" fins el dissabte 13 de febrer o 14 de febrer, depenent de l'article al que s'acullin de la LOREG: el 75.4 i rl 75.5 respectivament. La feina dels cònsuls serà obrir el cap de setmana del 13 i 14 de febrer a "efectes de rebre els vots per correu remesos com els que es puguin dipositar a l'urna".

Els tràmits, com veiem a tall d'exemple des de la JEC, s'acceleren i situen la data de les eleccions al 14 de febrer. Qualsevol acció, per petita que sigui pot canviar en les properes hores però si la data prevista no s'ajorna, tota la informació, la campanya electoral o els drets dels electors ha d'anar comunicant-se d'acord amb el calendari marcat, tot i ser "provisional i remès en cautelaríssima" com explicita el TSJC.