El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, no formarà part de la taula de diàleg entre el Govern i el Govern que se celebra aquesta tarda en aquesta capital, a causa d'una amigdalitis, segons van informar Efe fonts de l'entorn del líder de Podemos.

Segons les esmentades fonts, Iglesias es va trobar malament ahir i en finalitzar el ple del Congrés es va dirigir als serveis mèdics de la Cambra on li van detectar la malaltia, que li causava febre i malestar, per la qual cosa es quedarà a casa a descansar. Per la mateixa raó tampoc no podrà participar en el ple del Congrés, on tenia previst respondre a una pregunta de Teodoro García Egea, secretari general del Partit Popular (PP).

Ahir, Pablo Iglesias va recalcar la necessitat de «ser respectuós» amb l'equip elegit per la Generalitat de Catalunya per formar part de la taula de diàleg amb l'Executiu de Pedro Sánchez, que inclou també membres aliens al Govern català i, fins i tot, d'investigats pel referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

Pedro Sánchez i Quim Torra mantenen avui a La Moncloa la primera reunió de la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat catalana que, com va definir ahir la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, parteix des de posicions antagòniques perquè el Govern de coalició PSOE-Unidas Podemos està en l'«antítesi» de les posicions independentistes dominants del Gobern.