"Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la República Catalana i declaro que continuaré treballant en la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada". És l'afegitó que l'Associació de Municipis per la Independència proposa que facin servir en la presa de possessió d'aquest dissabte els regidors independentistes arreu de Catalunya, un total de 6.240 si se sumen els d'ERC, JxCat i la CUP.

L'entitat ha presentat la iniciativa aquest divendres al matí al president de la Generalitat Quim Torra, amb qui s'han reunit al seu despatx del Parlament. El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha deixat clar que la fórmula en cap cas "no susbtitueix el que preveu la LOREG, sinó que és complementària". Per tant, segons l'informe jurídic que sustenta aquesta campanya, no topa amb l'advertiment de la Junta Electoral Central, que fa uns dies va emetre una resolució en què manifestava l'obligació d'acatar expressament i sense subterfugis la Constitució espanyola, una condició sine qua non perquè no s'invalidi la presa de possessió. 

Per curar-se en salut l'AMI recomana que primer s'acati tal com marca la llei, si cal incorporant l'expressió "per imperatiu legal" i després es llegeixi l'apartat que fa referència a la República Catalana.