El moviment municipalista viatjarà fins als països on hi ha dirigents independentistes exiliats per a explicar el cas català en diversos actes. Així ho han explicat els presidents de l’AMI i l’ACM, David Saldoni i Josep Maria Cervera, després de reunir-se aquest dimecres a la tarda amb el president del Parlament, Roger Torrent, per a unir-se al seu front unitari. Concretament, es desplaçaran fins a Alemanya, Escòcia, Bèlgica i Suïssa “perquè entenguin el que va passar, que no va haver-hi violència en els nostres carrers i ciutats”.

En aquest sentit, Saldoni ha assenyalat que es realitzaran actes dins el país, però també fora, perquè “els alcaldes són homologables” arreu del món. “Volem explicar que no hi ha hagut violència i que, per tant, no se sustenten ni les euroordres ni la presó preventiva”, han precisat. 

Els presidents de les entitats han sostingut que els ajuntaments catalans són “una corretja de transmissió important per a poder arribar a tota la societat catalana”, i que tenen “un paper a l’hora d’explicar la realitat, ser testimonis del que va passar l’1 d’octubre i també aquests dies”.