"O els independentistes es pleguen a Sánchez o el president serà més implacable amb ells". Aquesta ha estat una de les amenaces del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, en una entrevista a El Mundo farcida de preguntes sobre l'independentisme. "Si s'ho volen prendre com un elogi, endavant. Estic absolutament segur que serà així", ha conclòs sobre aquesta qüestió.

García-Page s'ha mostrat molt dur amb l'independentisme i ha assegurat que "aquesta legislatura ha de servir perquè els independentistes perdin l'esperança. El manxec ha afirmat, a més, que "la seva esperança és una enganyifa". "El conjunt dels espanyols hem d'esforçar-nos per reconciliar l'estat d'ànim de la societat catalana", ha dit. La recepta que dona és "no fer més anticatalanisme i menys encara no confondre Catalunya amb els independentistes". 

Així doncs, pel president manxec, tota solució al conflicte passa per un replegament de l'independentisme. "Han de passar de la via independentista a l'autonomista. Rectificar el seu error", ha assegurat després de comparar el cas català amb el Brexit. "Han ficat la pota i, com els està passant als anglesos, és ben difícil treure-la", ha comentat. 

Pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez, García-Page ha reconegut que "no serà tan fàcil com semblava la nit electoral". Preguntat pel suport dels independentistes, el manxec ha llançat un altre atac: "Fa massa temps que a Espanya 10 diputats decideixen més que 100". El baró socialista també ha restat importància al veto d'ERC i JxCat al secretari primer del PSC, Miquel Iceta, per ser president del Senat: "No crec que això ho hagués aplanat tot".

Pel que fa a la situació actual de l'independentisme, García-Page ha analitzat que "estan enmig d'un tsunami, no controlen el seu propi moviment". Si bé ha assegurat que "no tenen més remei que seguir fent voltes als cavallets", també ha afirmat que "no van enlloc".