L'ambaixadora israeliana ha acusat el govern espanyol d'atiar l'antisemitisme, després de l'esbroncada de dilluns pel conflicte amb Hamàs. En una trobada virtual amb periodistes aquest dimecres, Rodica Radian-Gordon ha assegurat que les declaracions de ministres com Yolanda Díaz i Ione Belarra "tenen un resultat que preocupa molt". "Estem veient més incendis d'antisemitisme i per descomptat que és molt preocupant. De fet, no és la primera vegada que veiem que el conflicte entre Israel i els palestins porta a manifestacions antisemites", ha apuntat.

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i el balanç de morts

Tanmateix, l'ambaixadora ha assegurat que "ja ha passat pàgina" després de la polèmica amb l'executiu estatal i ha subratllat: "No volem ser part de la política interna espanyola". "Quant a les relacions amb el govern espanyol, nosaltres ja hem passat pàgina. El que havíem de dir ja ho hem dit. L'únic que de veritat no volem és ser part de la política interna espanyola", ha dit Radian-Gordon. Tot, després que el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, considerés resolt el conflicte diplomàtic —malgrat titllar el comunicat israelià d'"inamistós".

Les declaracions de Belarra

"Estem satisfets amb la resposta i el que vam tenir a dir a propòsit de les declaracions d'altres ministres ja ho hem dit", ha expressat l'ambaixadora, abans d'insistir en el fet que aquesta mena de comentaris li preocupen. És aquí quan ha dit que declaracions com les de Díaz o Belarra estan relacionades amb l'augment d'"incendis d'antisemitisme". "De fet, no és la primera vegada que veiem que el conflicte entre Israel i els palestins porta a manifestacions antisemites", ha indicat. A Catalunya, hem vist com s'ha vandalitzat el call de Besalú.

La ministra de Drets Socials i líder de Podemos va insistir a portar Benjamin Netanyahu davant el Tribunal Internacional de Drets Humans, alhora que va demanar denunciar la "voluntat d'extermini" d'Israel contra Palestina. En les seves declaracions, va acusar l'estat jueu de cometre un "genocidi" a Gaza i va expressar el seu suport al poble palestí —com també va fer la vicepresidenta segona i ministra de Treball. Tanmateix, Albares va subratllar aquest dimarts que la posició oficial del govern espanyol marquen ell (el titular d'Exteriors) i el president de l'executiu estatal (Pedro Sánchez).