L'ambaixadora espanyola al Regne de Bèlgica, Beatriz Larrotcha, ha accedit a mantenir una reunió informal amb el ministre-president de la regió de Flandes, el nacionalista flamenc Jan Jambon, que ha demanat per carta una reunió per parlar sobre Catalunya.

Fonts diplomàtiques han assenyalat que l'Ambaixada va rebre aquest dimecres la missiva de Jambon i que avui respondran mostrant la disposició de l'ambaixadora a mantenir aquesta reunió, que no serà imminent.

La sol·licitud arriba després que el Parlament de Flandes, regió neerlandòfona del nord de Bèlgica governada pels nacionalistes de la N-VA, aprovés per unanimitat el passat 16 d'octubre una resolució de condemna la sentència de Tribunal Suprem espanyol contra els líders del procés.

El text aprovat a la cambra flamenca demanava que es busqués la mediació de la Comissió Europea en la crisi institucional a Catalunya i instava el president flamenc a convocar la representant de la missió diplomàtica espanyola.

El Govern regional no té competències per citar l'ambaixadora, cosa que només podria fer el Ministeri d'Exteriors del país amfitrió, en aquest cas Bèlgica, però Larrotcha no té inconvenient a reunir-informalment amb el polític flamenc.

Les fonts diplomàtiques han afegit que l'ambaixadora, que recentment va coincidir en un acte amb Jambon i van quedar que es veurien aviat, també està disposada a celebrar un dinar de treball amb altres diputats del Parlament flamenc que poguessin estar interessats a tractar amb ella sobre assumptes relacionats amb Espanya