El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, s'ha mostrat avui partidari del dret a decidir perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar de nou el seu Estatut d'Autonomia, que va ser modificat pel Tribunal Constitucional.

"Jo estic a favor del dret a decidir", ha afirmat Álvarez en una entrevista a Ràdio Nacional, perquè "les situacions que han portat Catalunya a la situació en què es troba requereixen que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tornin a ser convocats (a les urnes), encara que només sigui perquè el Tribunal Constitucional va canviar un Estatut que havia estat votat".

En qualsevol cas, Álvarez ha assenyalat que "a Catalunya calen menys titulars i més negociació" perquè "les decisions unilaterals no portaran enlloc".

Pensions

D'altra banda, Álvarez, que no ha descartat la vaga general encara que no sigui un "objectiu", ha proposat tres vies per fer sostenible la "guardiola" de les pensions: no incentivar contractes, que l'Administració pagui els costos estructurals de la Seguretat Social i la igualació de les cotitzacions socials.

També ha apostat per "reformar la reforma laboral" per millorar la negociació col·lectiva en el marc de les reunions sobre els salaris i, davant els canvis en l'impost de societats, ha considerat que a Espanya les empreses "paguen poc, defrauden molt i algunes utilitzen fórmules estratègiques" per buscar "els forats del sistema".

Respecte als pressupostos del sindicat, Álvarez ha avançat que aquest any serà el primer en què totes les seves organitzacions publiquin en les seves pàgines web "els comptes i els convenis que tenen amb les administracions".