Continuen les tensions dins del PP. La diputada Cayetana Álvarez de Toledo ha rebutjat assistir a la cloenda de la Convenció Nacional que el seu partit celebra el pròxim 3 d'octubre a València. "El sentit d'una convenció ideològica està basat en les idees. Si m'haguessin convidat a treballar en aquestes idees, per descomptat que hi hauria anat. Però no se m'ha invitat a treballar, sinó a aplaudir en la cloenda. Per anar-hi a aplaudir, no hi vaig", ha manifestat aquest dimecres a El Independiente.

El mateix mitjà també recull que l'exportaveu parlamentària del PP com la resta de diputats han rebut una invitació genèrica signada pel mateix Pablo Casado, que els convidava a participar en la cloenda de la convenció per donar suport al president del partit. Alhora, el líder conservador ha promès "rellançar" el seu projecte polític per assolir la presidència del govern espanyol.

Ayuso sí que hi serà

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sí que ha confirmat la seva assistència a l'esdeveniment, tot i desafiar el líder del PP. Però el secretari general de la formació, Teodoro García Egea, li ha restat importància a la presència de la futura rival de Casado: ha insistit que a la convenció assistiran 8.000 persones i que "el més important són els militants, els simpatitzants i la gent que treballa en els pobles".

Per Egea, la idea és que "assisteixin tots els militants a la convenció", quelcom que seria una "gran passa" per promocionar la candidatura popular a la Moncloa. D'aquesta manera, unes 8.000 persones assistiran a la cloenda de l'esdeveniment, quan Casado oferirà un discurs per tots els integrants del PP.

8.000 persones

La xifra, però, queda una mica curta: la plaça de toros de València té una capacitat per unes 12.000 persones, 4.000 més de les que ha previst el secretari general del partit. "Assistiran 8.000 persones a la convenció el diumenge i, per tant, estem molt il·lusionats en el que serà una gran passa perquè Pablo Casado arribi a la Moncloa i una gran passa perquè el PP arribi fins al darrer indret d'Espanya amb les seves propostes i mesures", ha insistit.

Aleshores, Egea creu que totes aquestes persones "mereixen tot el respecte", i no pas eclipsar-les amb la presència d'Ayuso. "El que és important, a més, són els militants, els simpatitzants i la gent que treballa en els pobles, el que és important és que assisteixin tots ells a la convenció", ha conclòs.

presidenta comunidad Madrid Isabel Diaz Ayuso y presidente del PP, Pablo Casado EP

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado / Europa Press

Ayuso ha confirmat que modificarà el viatge que té previst pels Estats Units per arribar d'hora a la convenció del PP. "Des del principi he manifestat la meva predisposició a escurçar el meu viatge als EUA per intentar estar amb els afiliats del PP", ha afegit.

Per la seva banda, altres fonts del PP han expressat que existeix "una interlocució normal" entre la presidenta madrilenya i Casado, malgrat les tensions existents actualment. Això sí, no han entrat a concretar si han parlat durant els últims dies.

 

Imatge principal: La diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo / Europa Press