La cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest divendres que els llaços grocs són un afront a l'Estat i "una soga que es pretén enroscar al coll de la meitat dels catalans". Segons la candidata del PP, els llaços "simbolitzen la submissió de la meitat de Catalunya. És un símbol d'opressió, de xenofòbia i de fer estrangers".

Álvarez de Toledo, que ha comparegut al costat del número dos de la seva candidatura, Joan López Alegre, i al secretari general del PP de Catalunya, Daniel Serrano, ha celebrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi retirat la pancarta de la Generalitat com li exigia la Junta Electoral: "S'ha plegat davant de la realitat. No es pot viure en un somieig i en una fantasia". "Si Torra mantenia el llaç de la Generalitat, havia d'anar-se'n ell. Em congratulo que, fins i tot amb el nivell de fanatisme que li acompanya, hagi aconseguit comprendre'l", ha afegit.

Per a la candidata popular, "la democràcia i l'estat de dret sempre guanyen, tal com ja es va demostrar l'1 d'octubre", en al·lusió a la jornada del referèndum del 2017, i ha acusat l'independentisme de fracturar la convivència i empobrir Catalunya.