Tan sols un dels quatre ex-alts càrrecs del BBVA citats aquest dijous a l'Audiència Nacional pel cas d'espionatge de José Manuel Villarejo ha declarat davant del jutge. El que va ser cap de l'Àrea de Riscos i Recuperacions Immobiliàries de l'entitat, Antonio Béjar González, ha reconegut que l'empresa Cenyt va ser contractada com a proveïdora en aquest departament entre els anys 2010 i 2013 per localitzar morosos, encara que ha incidit que desconeixia que fos de l'excomissari, a presó provisional des del novembre.

Segons fonts coneixedores de la declaració consultades per Europa Press, Béjar, que només ha respost a preguntes del seu advocat, ha assegurat que no coneixia personalment Villarejo i mai no va parlar amb ell mentre va treballar en el BBVA, com tampoc no li constava que fos darrere de Cenyt mentre l'empresa exercia serveis per a l'àrea de riscos que ell dirigia.

En una breu declaració, de tot just 10 minuts, Béjar ha assegurat que mentre va treballar al BBVA sempre va actuar conforme a les normes legals i als codis interns del banc, que al seu torn s'ajustaven a una estricta legalitat..

Ignacio Pérez Caballero, director de Red de Banca Comercial de BBVA Audiència Nacional EFE

Ignacio Pérez Caballero, director de Xarxa de Banca Comercial de BBVA, es va acollir al seu dret a no declarar. Foto: EFE

Negativa a declarar

Béwjar és l'únic dels quatre directius del banc que havien estat citats aquest dijous a declarar que ha prestat declaració, ja que tant l'exdirector de Finances Javier Malagón Navas com el director de Xarxa Banca Comercial del banc, Ignacio Pérez Caballero, s'han acollit al seu dret a guardar silenci al·legant que la causa és secreta i desconeixen el material amb què treballen els investigadors.

Ambdós formen part de la llista de membres de la cúpula del banc sota la  presidència de Francisco González que han estat cridats a declarar en qualitat d'investigats per la contractació de les empreses de Villarejo durant prop d'una dècada per a presumptes tasques d'intel·ligència i a canvi de quantitats milionàries.

L'exconseller delegat de la companyia Ángel Cano i l'exmembre del comitè de direcció Ricardo Gómez Barredo també havien estat citats per a aquest dijous, però el jutge ha posposat fins al dia 11 l'interrogatori ja que ambdós es troben fora d'Espanya.