L'espionatge entre membres del mateix partit polític sembla que està a l'ordre del dia. Ara, ha estat el torn del govern de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Segons avança aquest dijous elplural.com, Alberto González —actualment regidor del PP al consistori madrileny— presumptament va donar l'ordre d'espiar diversos consellers del govern d'Ayuso utilitzant una dona que tenia l'objectiu de "posar-los calents". Així ho demostrarien uns missatges de WhatsApp que s'han inclòs a la denúncia que dirigents del Partit Popular van presentar per escrit a mitjans de 2023 al Comitè Nacional de Drets i Garanties del partit denunciant irregularitats i espionatge a càrrecs polítics. 

En aquests missatges, González —actualment secretari del PP dels 21 districtes de Madrid— li explicava a qui aleshores era el seu número 2 que, en el sopar de Nadal organitzat a la seu del PP de La Latina, que es va celebrar el 2022, una afiliada del partit, M.E., havia "d'escalfar i posar calents consellers i viceconsellers per obtenir informació". 

Espionatge amb el consentiment d'Ayuso

Quan es va ordenar l'espionatge, Alberto González era el director general d'Autònoms i Emprenedoria. En aquell moment, va ser quan González va demanar que s'espiés el seu cap, que era conseller d'Hisenda, Economia i Ocupació de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, així com a Juan Manuel López Zafra —director general d'Economia— i a Manuel Llamas —viceconseller d'Economia de la Comunitat de Madrid. En la denúncia presentada l'any passat es detalla que Alberto González va reconèixer al seu antic grup de col·laboradors que aquestes actuacions les va ordenar "sota mandat de la presidenta Isabel Díaz Ayuso i del secretari general Alfonso Serrano, perquè són amics íntims". 

Els denunciants han confessat al citat digital que tenen més proves de males praxis de González de qui asseguren que "li agradava recaptar informació per totes bandes". "Utilitzava totes les pràctiques necessàries. És igual que fossin dones, que fossin gais, que fossin el que fossin", han afirmat. Els testimonis han insistit a denunciar l'espionatge a Fernández-Lasquetty, Juan Manuel López Zafra, i Manuel Llamas, i a més, han detallat que les ordres de com actuar es van donar tant per escrit com verbalment.

Sembla que no és el primer cop que el govern d'Ayuso espia membres del seu govern. Fa només unes setmanes El País va destapar que des del govern d'Ayuso també es va espiar l'actual presidenta de Nuevas Generaciones, Beatriz Fanjul. "Es va demanar realitzar espionatge a la presidenta nacional de Noves Generacions, Beatriz Fanjul, i el seu entorn. Que es marqui amb una creu aquells membres de Madrid que són afins a la direcció nacional i reculli informació sobre altres persones, entre elles Ricardo Calle, assessor de l'Ajuntament en la passada legislatura, i Alejandro Cortés, entre altres".