El president del PP basc, Alfonso Alonso, ha considerat que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, no ha de dimitir després que afirmés que el magistrat del vot particular de la sentència de 'La Manada', Ricardo González, té "un problema singular", per la qual cosa jutges i fiscals han reclamat la seva dimissió. A més, ha reconegut que a ell també li va causar "bastanta indignació llegir les coses que havia escrit" el magistrat.

En una entrevista concedida a Ràdio Euskadi, Alonso ha assenyalat que Catalá és "un bon ministre i un home molt seriós". "Jo he compartit Consell de Ministres amb ell i és un home seriós, profundament respectuós de la seva funció en la separació de poders. Jo crec que, com els altres, va llegir aquest vot particular, i després va haber de saber alguna altra cosa i ho va manifestar", ha afegit.

El líder dels populars bascos ha destacat que el responsable de Justícia ha estat "més criticat que el magistrat per escriure el que va escriure", quan va parlar dels abusos sexuals a la jove com a "gresca". "Realment a mi em va causar bastanta indignació llegir les coses que s'havien escrit en aquest vot particular", ha subratllat.

En aquest sentit, creu que Rafael Catalá no ha de dimitir, sinó "de continuar complint la seva funció". "Jo crec que es demana molt fàcilment la dimissió de tots els membres del Govern, però, per això tenen raó, és una altra cosa. Jo crec que en aquest cas no la tenen i que és un bon ministre", ha conclòs.