L'amnistia i el pacte de Pedro Sánchez amb els partits independentistes per aconseguir la investidura segueix al centre de les crítiques del PP. L'escenari d'aquest dimarts ha estat el Ple ordinari de l'Ajuntament de Madrid i el motiu ha estat un enfrontament entre la portaveu del PSOE, Reyes Maroto, i l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, quan la socialista ha preguntat a l'alcalde quines mesures prendrà contra la violència que s'està veient als carrers de la capital. A més, també ha enlletgit la "tímida condemna del PP" als actes violents, càntics feixistes i racistes. 

La resposta d'Almeida ha estat contundent i ha elevat el to contra el govern de Sánchez. L'alcalde ha criticat que Maroto doni lliçons de convivència i, seguidament ha criticat durament el "model de convivència" del PSOE, a qui ha acusat d'aliar-se amb "terroristes, colpistes i corruptes". Tot seguit, ha mostrat imatges dels carrers de Barcelona durant les protestes postsentència de l'1-O, i a continuació, imatges dels terroristes de Hamàs i ha afirmat que "són els nous millors amics de Sánchez", a més, ha assenyalat "quina pinta de pacifistes, d'aliats de la pau i de la convivència tenen aquests senyors". "Miri, miri la cara de felicitat de l'ostatge que va segrestada pels terroristes de Hamàs", ha ironitzat Almeida. 

Crítiques al PSOE i Pedro Sánchez

Almeida ha utilitzat la seva intervenció per carregar per enèsima vegada contra Pedro Sánchez i els pactes per aconseguir revalidar el càrrec de president del govern espanyol. "El seu model de convivència implica aliar-se amb els hereus d'ETA, amb els colpistes que van incendiar els carrers de Barcelona". El batlle madrileny ha anat mostrant un seguit de fotografies, com algunes seus socialistes del País Basc, que van ser vandalitzades per ETA, i després de contenidors cremats durant les protestes contra la sentència del procés el 2019 a Barcelona, i finalment, ha tret la del moviment terrorista Hamàs. 

Pel que fa a les protestes davant de la seu del PSOE a Ferraz, Almeida ha fet referència a l'alcalde madrileny socialista, Enrique Tierno Galván, i ha afirmat que "no hauria votat a favor de l'amnistia". "El meu model de convivència implica condemnar rotundament els incidents minoritaris que s'han produït als carrers de Madrid. El meu model de convivència passa per no amnistiar terroristes, colpistes ni corruptes. El seu implica aliar-se amb els hereus d'ETA, depèn d'aliar-se amb els colpistes que van incendiar els carrers de Barcelona i ara passa perquè Hamàs hagi definit Sánchez com el seu nou millor amic en l'àmbit internacional", ha censurat. Finalment, Almeida li ha advertit a Maroto que la legislatura se li farà molt llarga. "Keep calm i molta fruita", li ha recomanat.