L'alcalde popular de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, s'ha mostrat a favor que el govern central i el Cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD) es vacunin"com més aviat millor", ja que "Espanya ho necessita i no es pot quedar a mitges en un moment crucial". Sense condemnar la il·legalitat de les accions del JEMAD per vacunar-se sense permís, Almeida encara els aplaudeix.

El motiu? "Dirigeixen la nació"

"Estem en una situació de crisi, siguem realistes. Els que dirigeixen la nació, els que tenen aquesta responsabilitat de prendre decisions a futur, em sembla molt lògic i molt raonable que es vacunin", ha contestat davant les preguntes dels periodistes per l'actual JEMAD, Miguel Ángel Villarroya, que ha demanat el seu cessament a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per "preservar la imatge de les Forces Armades".

Almeida ha diferenciat entre el nombrós "casos de polítics" que "no haurien" d'haver rebut la dosi els qui "haurien d'assumir responsabilitats polítiques, davant d'aquells que han de dirigir la nació en un moment crucial". Diferencia polítics de militars però conclou que tots ho necessiten.

A més, resta importància als errors. És un "nombre insignificant de vacunes" i no s'estaria privant a cap persona de la seva dosi per immunitzar els directors d'"institucions determinants". Sobre la figura de Villarroya ha destacat que té tot el seu respecte i admiració. "Em sembla un extraordinari professional i per descomptat li desitjo el millor", ha conclòs.

Madrid empitjora

L'alcalde s'ha reunit aquest diumenge amb la Direcció del Cos de la Policia per a conèixer un nou operatiu que vol frenar l'augment de contagis a Madrid. 

Un total de 218 agents que complementaran els torns ordinaris, han de garantir a partir de demà el compliment de les noves restriccions de mobilitat a la capital, un desplegament que estarà recolzat per drons que vigilaran des de l'aire els carrers de la ciutat.

Aquest dilluns entra en vigor l'avançament de el toc de queda a les 22 hores i el tancament de l'hostaleria a les 21h i la prohibició de reunions amb no convivents en espais privats. Des del mes d'octubre, s'han interposat més de 57.000 multes a aquells ciutadans que no han complert amb les mesures establertes per l'Administració.