La dimissió de la viceconsellera d'Ocupació, Formació i Treball Autònom, Isabel Balbín, i del viceconseller d'Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació, José Martínez López, ha elevat a nou els alts càrrecs de Ciutadans que han renunciat o cessat al Govern andalús en sis mesos.

Martínez, que serà substituït per Víctor Bellido, ha presentat la seva dimissió per les diferències amb la consellera, Rocío Ruiz (Cs), que ha agraït la seva tasca al capdavant del seu departament.

Fonts de la Conselleria han mostrat sorpresa per la dimissió i les declaracions del viceconseller, amb el qual Ruiz no tenia relació abans d'accedir al càrrec, i han afegit que la "pressió" d'un departament tan ampli ha pogut afectar en la seva decisió.

La dimissió del viceconseller es produeix una setmana després de la polèmica sorgida amb la bretxa salarial a l'administració pública, que inicialment Ruiz va descartar encara que després va ser corregida pel portaveu del Govern, Elías Bendodo (PP).

També fa una setmana de l'anunci de relleu de la directora de l'Institut Andalús de la Dona (IAM), Mercedes Sánchez Vico, per una "gravíssima" malaltia, segons va dir la consellera.

Per la seva part, Isabel Balbín deixa el seu càrrec a l'executiu andalús i tornarà a Màlaga per treballar a la Diputació Provincial, i serà substituïda per Miguel Ángel García, fins ara secretari general de Formació.

Altres càrrecs de Ciutadans que han deixat el lloc en aquests sis mesos són la secretària general d'Universitats, Pilar Ariza; la directora general de Fons Europeus, Isabel Álvarez, que va ser destituïda; i la secretària general tècnica d'Igualtat, Inmaculada Jiménez.

En l'àmbit provincial també han deixat el càrrec la delegada d'Educació a Almeria, Antonia Morales; el delegat d'Ocupació a Màlaga, Miguel Luis Guijarro i la delegada de Turisme a Granada, Elisa Fernández-Vivancos.