Les paraules de la cap de llista del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, relativitzant els problemes per pagar el lloguer, han provocat una allau de reaccions. Batet ha afirmat sense embuts en una entrevista a Ser Catalunya, que "la major part de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer". I la cap de llista del PSC ha esvalotat involuntàriament les xarxes en la precampanya de les generals

La cap de llista socialista ha defensat que actualment existeix una limitació de la pujada del 2%, i que pròximament ho serà del 3%, tot i que encara aquesta mesura no està en vigor en cap comunitat autònoma perquè no s'ha declarat cap zona tensionada. Batet ha celebrat la llei de l'habitatge aprovada pel govern espanyol, encara que l'ha qualificada de paraigua i ha instat les comunitats autònomes a "fer la seva feina" per aplicar la limitació de l'augment dels lloguers en les zones tensionades.

L'afirmació que la major part de la població no té problemes amb el lloguer ha estat el comentari d'aquest matí a la xarxa. Aquests són alguns dels exemples:

El periodista Antonio Baños ho ha presentat amb ironia com una targeta de presentació del "govern progressista" i ho ha acompanyat amb emoticones partint-se de riure. 

El comunicador Manel Vidal ho ha comparat amb l'entrevista de dimarts del president espanyol, Pedro Sánchez, a El Hormiguero, dins de l'estratègia preelectoral socialista d'anar passant per les televisions espanyoles. 

El filòsof i escriptor Bernat Dedéu ha trobat en les paraules de Meritxell Batet l'explicació de per què "la treuen a passejar més aviat poc".

El periodista Ernesto Ekaizer s'ha preguntat "en quin món viu" Meritxell Batet, i li ha recordat que va privar de l'escó l'exdiputat canari d'Unidas Podemos Alberto Rodríguez per una interpretació jurídica. 

Després de la polèmica, Meritxell Batet no s'ha desdit del seu missatge, però sí que ha apuntat que potser no s'havia explicat bé. "Sé el que costa poder pagar-se un habitatge", ha afegit.