La diputada del PP en el Congrés i expresidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit "només" demana que torni la "normalitat" a Catalunya amb la investidura d'un president que no tingui causes penals obertes i ha qualificat de "disbarat" la reunió que mantindran a Ginebra el president en l'exili Carles Puigdemont i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel per parlar de l'agenda política i la investidura.

"Em sembla un episodi més d'un disbarat absolut", ha manifestat Sánchez-Camacho a la seva arribada al Comitè Executiu Nacional del PP que presideix el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, en ser preguntada com valora el partit la trobada que Puigdemont i Gabriel celebraran a la ciutat suïssa.

Sánchez-Camacho ha assenyalat que els catalans mereixen un govern amb un polític que "no tingui causes penals" i que "pugui governar a Catalunya". "Catalunya no pot seguir aturada perquè el senyor Puigdemont es creu el nou rei dels catalans i sembla que ell ha de dirigir la política a Catalunya", ha subratllat, per afegir que els catalans van votar per tenir "un govern legal i amb normalitat", ha deixat anar la popular.

"La llei sempre guanya"

Davant del pronunciament que s'espera del Tribunal Suprem aquesta setmana sobre els empresonats Jordi Sànchez i Joaquim Forn, la dirigent del PP ha indicat que ella respectarà qualsevol decisió que prenguin les autoritats judicials i ha agregat que no es pot vulnerar l'estat de dret.

"La llei sempre és la que guanya i, per tant, nosaltres respectarem les decisions judicials, però el que volem a Catalunya és que es miri cap endavant i pugui governar una persona que no tingui causes penals i que, per tant, pugui ser un president de tots els catalans. Només demanem normalitat, que és molt poc", ha conclòs.