El conseller d'Acció Exterior Alfred Bosch ha denunciat aquest matí en una sessió del Comitè de les Regions de la UE que s'han "travessat moltes línies vermelles" a Espanya respecte als drets fonamentals. En un debat on ha participat el vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans, Bosch ha reclamat a les institucions europees que "es posin a la pell" dels catalans. "Us demano que us sentiu catalans, que actueu com a catalans", ha dit.

Després de la intervenció de Bosch, Timmermans ha replicat: "no teniu dret a violar la Constitució". El també candidat dels socialistes europeus a les eleccions a l'Eurocambra ha defensat que la solució a la crisi catalana ha de passar per "un diàleg en el marc de la constitució espanyola". "Hi ha una clara oferta de diàleg del govern espanyol", ha defensat.

En el seu discurs, Bosch ha protestat per l'empresonament preventiu de membres de l'exgovern català "per organitzar un referèndum". "Quin crim és aquest?", s'ha preguntat. Per això, ha exigit a la UE que "no es quedi en silenci" davant d'aquest fet.