Si una cosa té l'exvicepresident socialista Alfonso Guerra és que parla clar, i aquest divendres ho ha tornat a fer en una entrevista a Ràdio 4 sobre la gestió de la crisi del coronavirus. Guerra ha repartit a tort i a dret, fins i tot al seu propi partit. Un dels més perjudicats ha estat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a qui ha qualificat de "competent", però ha recordat que es dedica a la "filosofia" i que quan va ser nomenat poc s'imaginava haver de lidiar amb aquest virus. "A la política no volen venir els millors", ha etzibat. 

A més, Guerra ha criticat que el primer pla de sortides pels nens fos que podien anar al supermercat i a fer gestions amb els pares i ho ha titllat d'"error". També ha assegurat que el govern espanyol, igual que altres europeus, va arribar "tard" a la crisi i ha posat d'exemple que una setmana abans de la declaració de l'estat d'alarma, que "és una cosa seria", s'estaven fent manifestacions, congressos i partits de futbol. 

Tampoc no ha deixat de criticat al govern de coalició, i especialment a Podemos, tot i que ha assegurat que el deixa "fred" que Pablo Iglesias estigui a l'executiu durant aquesta crisi perquè "tampoc pinta res", ha dit. Amb tot, ha tornat a recordar que després del 28 d'abril hi va haver una "oportunitat perduda" de fer un govern PSOE-Ciutadans.

Finalment, també ha rebut el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha qualificat de "pintoresc" i ha defensat que els líders independentistes haurien de "dir la veritat" i acceptar que "no hi haurà independència". També ha assegurat que afirmar que amb la independència hi hauria menys morts és un delicte moral i una aberració".